Atlétika

2018.08.22. 15:42

Három békéscsabai atléta három érmet hozott haza

Három versenyzőt indított a Kopp-Békéscsabai Atlétikai Club a Budapest nyílt junior és ifjúsági bajnokságon, amely egyben Liga-verseny is volt. A viharsarki fiatalok szereplését egyértelmű sikerként könyvelhetik el, hiszen mindenki egyéni csúcsot ért el, és mindannyian éremmel gazdagodva térhettek haza.

G. P.

Mindhárom békéscsabai atléta ifjúsági korú. Közülük Mundruczó Nóra a 100 méteres síkfutás előfutamában az első helyen ért célba 12,72 másodperces egyéni csúccsal. A döntőben 12,90-et futott és ezüstérmes lett. Ahhoz képest, hogy Steigerwald Ernőnek a budapesti volt élete első megmérettetése, a 200 méteres síkfutásban olyannyira nem vallott szégyent, hogy a két korosztály összevetésében 6., az ifiknél a 3. legjobb időt jegyezte. Ideje: 23,09 másodperc – számolt be Adorján László edzők a hétvégi versenyről. Távolugrásban Zámbori Kornél Zoltán 6 méter 59 centivel megnyerte az ifjúságiak versenyét.

A juniorkorú súlylökőknél a békési Fodor József ötödik lett 12,86 méterrel. Klubtársa, a junioroknál induló Szilágyi Petra távolugrásban negyedik 4 méter 65 centivel.

A békéscsabai felnőttek a Magyar Szuper Liga, a serdülők a Magyar Liga döntőjére készülnek, melyet augusztus utolsó hétvégéjén rendeznek meg Budapesten, az MTK Lantos Mihály Sportközpontjában.

Gregor László éppen csak hogy hazaér a huszonegy napos piatra arsai magaslati edzőtáborból, s máris készülhet a viadalra.

Gregor László (archív felvétel)

– Laci ötezer méteren indul. A verseny további felkészülést jelent számára az őszi versenyeire, a szeptemberi Nike félmaratonra és az októberi montenegrói maratonra – mondta edzője, Tóth Sándor, akitől azt is megtudtuk, hogy a Sinaiához közel fekvő településen Gregor mellett az ifjúsági korú Apáti Bence és Pap Csilla táborozott. A 2000 méter magasan lévő táborban a vártnál hűvösebb volt az idő, napközben 15, éjszaka 5 fokot mutatott a hőmérő. Össze is szedtek egy kisebb megfázást.

A hétvégi Szuper Liga versenyen Gregor mellett Pavuk Tíra (3000 méter akadály), Bogdán Annabella (gerelyhajítás), és a két gyalogló Kovács Barbara, valamint Zahorán Petra indul majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában