kézilabda

2018.07.25. 17:57

Hét új játékos érkezett Orosházára

Megkezdődött a felkészülés az NB I B-s OXXO Energy Orosházi NKC női csapatánál a következő bajnoki idényre. A játékoskeret változott, de a célok nem: dobogós helyen szeretne végezni az együttes az idény végén.

V.L.

Szerdán sajtótájékoztatót tartott az egyesület Gyopárosfürdőn. Mint ismeretes a nyáron heten távoztak az orosháziaktól, így Makai Veronika, Som Ildikó, Takács Fruzsina, Zsilák Katalin, Brunner Zsanett, Zvolenszky Nóra és Ulmann Bernadett.

– Az elmúlt években hiányposztokkal küszködtünk, sokszor nem volt megfelelő mennyiségű és minőségű játékos a keretben. A nyári szünetben sikerült jól igazolnunk. Részben rutinos, megfelelő szakmai háttérrel rendelkező játékosokkal erősítettünk, akik komoly segítségére lesznek a csapatnak. Mellettük olyan fiatalok beépítését vállaltuk, akikkel hosszútávon is számolhatunk majd – mondta Papp László vezetőedző az új szerzeményekkel kapcsolatban. – Ritkán cserélődik ennyi játékos egy csapatban. Komoly feladat lesz a beépítésük, de az évek alatt kialakult egység ezt megkönnyíti majd. Stabil háttérrel rendelkezünk, a körülmények adottak, nekünk csak a kézilabdával kell foglalkoznunk.

Az érkezők, a Szeged KKSE együttesétől jött Berta Nikolett balszélső. Két új hálóőr is érkezett, Szegedről igazolt át Nagy Éva, illetve a 18 éves debreceni nevelésű Molnár Noémi. Debrecenhez köthető igazolás még a belső posztokon bevethető Román Dorina és Nemes Nóra, illetve a jobbszélső, Bíró Petra. A beálló Mikula Dóra legutóbb Balmazújvárosban játszott.

A felkészülési munkát július 25-én, szerdán kezdték el a lányok, a jövő héten ötnapos kemény egri edzőtáborozás következik, majd itthon folytatódik a munka. A szeptember közepi bajnoki rajtig számos hazai edzőmérkőzésen, illetve a már hagyományos háromnapos orosházi felkészülési tornán láthatják a szurkolók a csapatot.

Az OXXO Energy Orosházi NKC kerete a 2018/19-es szezonban:

Kapusok: Nagy Éva, Molnár Noémi, Késmárki Kata

Balszélsők: Herjeczki-Antal Jenifer, Berta Nikolett, Horváth Nikolett

Belső posztok: Hatala Virág, Vörös Bettina, Román Dorina, Tóth Sára, Dancsó Dalma, Szigetvári Viktória, Nemes Nóra

Beállók: Mikula Dóra, Kamuti Réka

Jobbszélsők: Bíró Petra, Révész Boglárka

Vezetőedző: Papp László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában