atlétika

2018.07.06. 12:32

Apáti Bence döntős az Eb-n

Győrben, az Olimpiai Sportparkban megkezdődött U18-as Európa-bajnokságon már az első napon kiváló hangulatot teremtettek az atléták és az őket lelkesítő szurkolók. 

G. P.

A magyar csapat csütörtök délelőtti továbbjutói mellé a délután rajthoz állt 18 versenyzőből nyolc jutott be a versenyszáma döntőjébe, közöttük 1500 méteren Tóth Sándor tanítványa, a taktikusan futó békéscsabai Apáti Bence, aki megnyerte előfutamát/4:00,62 p – és döntőzhet szombat délután.

A délután-este egyik legszebb jelenete számunkra Apáti Bence futása volt 1500 méteren, hiszen saját maga csodálkozására is tíz méterrel megnyerte a futamát.

Apáti Bence és edzője Tóth Sándor a futás után. Beküldött felvétel.

– Engem is meglepett, hogy nálam jobb idővel rendelkező versenyzők nem tudták tartani velem a lépést… – mondta percekkel később a vegyes zónában, még mindig alig kapva levegőt. – Nagy energiát ad nekem ez a futamgyőzelem, de most a legfontosabb a regeneráció.

Éppen ezért menekült is a kérdések elől, és amikor arról érdeklődtünk, mit vár a szombat esti döntőtől, csak annyit mondott: „Ugyanezt.”

Urbanikné Rosza Mária versenyzője Zahorán Petra első világversenyén 21. helyezett lett az 5000 m-es gyaloglásban, 26:59,77-es időeredménnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában