torna

2018.06.11. 13:29

Nagyszombaton tornázott a két csabai válogatott

Óriási hagyománya van a tornasportnak a szlovákiai Nagyszombaton, ahol fél évszázada rendeznek már tornászversenyeket, de a minap befejeződött 31. Gym Fesztivál is három évtizedes múltra tekint vissza. A rangos viadalt nagy nemzetek – ukrán, román, cseh, lengyel – tornászai is megtisztelték, és a junior válogatott tagjaként két békéscsabai, Szujó Hanna, illetve Purguly Zsuzsanna is szerekhez léphetett.

G. P.

Kilenc ország harminc versenyzője között Szujó Hanna egyéni összetettben 49,500 ponttal az előkelő ötödik helyen végzett. Ugrásban a 7., korláton a 6., gerendán a 4., talajon a 7. legjobb gyakorlattal büszkélkedhet. Purguly Zsuzsanna élete első válogatott fellépésén 23. lett.

– Hanna ugráson és talajon második, korláton első számú tartalék volt, de utóbbin csak azért nem került be a hatba, mert a kiírás szerint egy szlováknak indulnia kellett. Gerendán ugyanakkor megmutathatta magát a fináléban, ahová negyedikként került be, s szinte tökéletes gyakorlattal egy román és egy ukrán lány mögött 12,150 ponttal harmadik lett – számolt be a szlovákiai versenyről Hanna egyik edzője, Zsilinszki Tünde. – Kilencven százalékos gyakorlattal rendelkezik a július végi junior Európa-bajnokság előtt. Purguly Zsuzsanna viszont sok új elemet gyakorolt, talajon a tizedik legerősebb az ő nevéhez fűződik.

Nincs megállás, a két korosztályos válogatott a héten Petrovszki Pál edzővel a tatai edzőtáborba vonul. Zsilinszki Tünde azért nem tarthat a tanítványokkal, mert a nemzetközi versenybíróként is tevékenykedő egykori ifjúsági Európa-bajnok egy portugál versenyen pontoz.

Hannáéknak az Eb előtt még két lehetőségük lesz gyakorlataikat versenykörülmények között is bemutatni, előbb július 7-én egy válogatott csapattalálkozón, majd egy héttel később az országos szerbajnokságon.

Beküldött fotók
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában