Megyei I. osztályú labdarúgás

2018.06.20. 11:11

Lesznek meccsek Rákóczitelepen

Egy szakmai irányítás, két felnőtt csapat, melyből az egyik továbbra is Rákóczitelepen fog játszani. A megyei első osztály felsőházában hatodik helyen végző Rákóczi Vasas SE tehát – ha más keretek között is – de tovább él.

G.P.

– A jövőkép a már kétezer-tizenhét decemberében központilag megfogalmazott egységes orosházi labdarúgás kialakításának alapján képzelhető el, amely szerint egy egyesületen belül, egy szakmai irányítás alapján két felnőtt labdarúgócsapat kialakítása fog megtörténni – tájékoztatott Csizmadia Imre, a Rákóczi Vasas SE elnöke. – Az egyik felnőtt csapat a továbbiakban is a Rákóczitelepi sportlétesítményben fogja játszani a mérkőzéseit a telepi futballhagyományok megőrzése, a helyi szurkolók kiszolgálása érdekében.

A téli felkészülés koránt sem volt felhőtlen, innentől szélmalomharc várt a telepiek számára. A tavaszi szezont ugyan a megye egy felsőházában játszotta végig a rákóczitelepi legénység, igaz különösebb sikerélmény nélkül, mindössze egy pontot szerzett, de a csapat tisztességesen végigjátszotta a rájátszás mérkőzéseit.

– A tavaszi szezon első számú célja egyértelműen az volt, hogy a téli átmeneti időszak nem kis nehézségeit átélve, átvészelve újra egységes, baráti szellemű Rákóczi Vasast lássanak a pályán a szurkolóink, emellett az alapszakasz mérkőzésein tartsuk meg a hatodik helyet és az ehhez tartozó felsőházi rájátszásban való részvétel lehetőségét – kanyarodott vissza a bajnokságra Csizmadia Imre. – A baráti szellemiségű csapat kialakítása sikerült, hiszen a játékosállományunk szűkössége, az ehhez kapcsolódó nem kifejezetten eredményes tavaszi szezon ismeretétől függetlenül minden mérkőzésen tapasztalható volt az egységesség, a csapat minden nehézségén felülemelkedve egymást segítő, támogató módon baráti szellemben élte a mindennapjait a pályán és a pályán kívül egyaránt.

Az elnök kiemelte, hogy az eredményesség tekintetében is sikerült az alapcélt teljesíteni, mert némi külső segítséggel, a rivális csapatok eredményei szerencsés alakulásának „támogatásával” a felsőházi rájátszásban folytatták a tavaszi szezont.

– A tavaszi szezon kevésbé volt sikeres, amelynek több összetevője is volt – folytatta Csizmadia Imre. – Kezdve a téli időszak bizonytalanságaival, amelynek része volt a vezetőedző személyének megtalálása, a csapat játékosállományának egyben tartási nehézségei, az átigazolási időszakban eligazoló játékosok minőségi pótlásának sikertelensége, a tavaszi szezon elején súlyosan megsérült támadójátékosunk, Tasi Róbert kiesése is. A problémáinktól függetlenül a csapat minden tagja, a szakmai vezetés, az egyesület vezetésében tevékenykedő kollégáim, a támogatóink minden dicséretet megérdemelnek, hiszen tisztességgel, becsülettel, a Rákóczitelepi futball iránti szeretettel, alázattal tették a dolgukat a felmerülő sikertelenségeink ellenére. Nagy-nagy köszönet érte!

Kiálltak a csapatért és magukért is

A csapategységet a napi munkát végző Gyimesi András edző fogta össze tavasszal.

– Nagyon nehéz szakmailag bármit is mondani, hiszen a bajnokság tavaszi rajtja előtt már mindenki tudta, hogy mi a jövőkép. Azt azért ki kell emelni, hogy igazi sportemberek alkották a csapatot, hiszen a sportembert nem az eredmények minősítik, hanem a sporthoz való hozzáállásuk, mentalitásuk, alázatuk. Aki tehette, részt vett az edzéseken, hiszen mindenki tudta, hogy vállalt valamit, ami tréning nélkül semmilyen formában nem működik. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzések várnak ránk, de becsülettel helytálltak a fiúk. Különösen a Méhkerék illetve a békéscsabai idegenbeli mérkőzést emelném ki, hiszen a volt NB III-as csapatok ellen még így is remek mérkőzést játszottunk. Remek lehetőség volt a fiatal játékosoknak, hogy belekóstoljanak, milyen is az elit csoportban helytállni. Remélem sokat tanultak ezekből a mérkőzésekből. Dicséret illeti az „öreg” rákóczis játékosokat is, hiszen kiálltak egyesületükért és saját magukért is – nyilatkozta Gyimesi András edző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában