tenisz

2018.06.15. 09:02

Két magyar a nyolc között Gyulán

Minden egyéniben küzdő magyar játékos sikerrel vette az akadályt csütörtökön a 25 ezer dollár összdíjazású Gyula Open férfi profi versenyen. Az eső által szerdán és csütörtökön is megszakított versenyen két magyar kettős is duplázni kényszerült, de csak az egyik maradt versenyben.

G. P.

Nagy Péter 6:1, 6:2-re verte az osztrák David Pichlert, utóbbi egyébként 13 hellyel előrébb van a világranglistán. Valkusz Máté sem kegyelmezett a román Nicolae Frunzának, akit 6:1, 6:2-re tángált el. Mindkét magyar bejutott a legjobb nyolc közé. Nagy Péter Gutierrez, Valkusz a cseh Vit Kopriva ellen folytathatta.

Az első számú kiemelt argentin Patricio Heras játszi könnyedséggel múlta felül a svéd Karl Friberget (6:2, 6:2), a harmadik helyen rangsorolt brazil Oscar José Gutierrez sem izzadt meg túlságosan a román Vlad Andrei Dancu (6:3, 6:2) ellen. Vette az akadályt a holland Tim van Rijthonen is a brazil Eduardo Dischinger (6:2, 6:2) ellen), akinek a világranglistás helyezése a második legmagasabb a mezőnyben.

A páros küzdelmekben Balla Péter és Madarász Gergely 5:5-ről folytatta az előző nap eső miatt félbeszakadt mérkőzését és végül 7:5, 6:4-re felülmúlta a szembekerülő osztrák duót. Még aznap pályára kerültek a svéd Andre Goransson, Fred Simonsson duó ellen, de már nem sikerült újabb kört menniük, az északiak ugyanis 6:3, 6:2-re győztek. A Kéki Márk, Marozsán Fábián kettős meccse csak rövid ideig zajlott, mert 1:3-nál az eső közbeszólt. Kékiék a nap első felét azonban végig teniszezhették, s éppen a Gödry Levente, Nagy Péter kettőst verték hatalmas csatában 6:3, 5:7, 10:4-re.

Korábban erről írtunk még:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában