Erőemelés

2018.06.28. 15:32

Bajczer Csaba egy kilogrammal megdöntötte a világcsúcsot

Halmozta a rekordokat Bajczer Csaba a WPC szövetség által a franciaországi, Lyonhoz közeli La Pointe Aux-ban minap megrendezett ifjúsági erőemelő Európa-bajnokságon.

G. P.

dav

A békéscsabai Fanatic Body@Fitness Power 17 éves reménysége a –75 kilogrammos súlycsoportban fekvenyomásban egy kilogrammal megdöntötte a világcsúcsot. Felhúzásban 240 kilogrammra javította az Európa-csúcsot (a korábbi: 222,5 kg). Kontinensrekordot könyvelhet el összetettben is, ami 541 kg (guggolás: 175 kg, fekvenyomás: 126 kg, felhúzás: 240 kg). Nem nehéz kitalálni, hogy az Európa-bajnoki aranyérem is a fiatal versenyző tulajdonába került.

Beküldött felvétel.

– Felhúzásban a testsúlyának három és félszeresét emelte fel! Csaba nagy tehetség, sokra viheti még ebben a sportágban – dicsérte tanítványát a felkészítést végző Dénes József. – Az Eb-n nagyon szigorú szabályokat léptettek életbe, a mérlegelésnél már két deka plusznál is visszaküldték. A délelőtti mérlegelésnél a harmadik próbálkozásra jártunk sikerrel.

– Összehangolt munkával, heti öt edzéssel, hónapokig készültem az Európa-bajnokságra – beszélt az előkészületekről a Fanatic Body@Fitness Power versenyzője. – Nagyjából azt történt, amire számítottam, nagyon örülök az eredményeimnek. Ősszel három szervezet is rendez világbajnokságot, az egri, a szlovákiai, de a kijevi eseményen is szeretnék ott lenni, a tervek szerint már egy magasabb súlycsoportban – beszélt a következő időszak terveiről Bajczer Csaba, aki az erőemelést mindössze egy éve végzi versenyszerűen, előtte három esztendeig csak hobbiszinten járt le az edzőterembe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában