labdarúgás

2018.06.24. 17:35

Ács Levente az év labdarúgója

Lapunk a megyei I. osztályban minden forduló után megválasztotta a forduló válogatottját, amelynek eredményeit összesítettük, és elkészítettük a 2017–2018-as bajnoki idény válogatottjának névsorát. A harminckét forduló alapján Ács Levente, a Mezőhegyesi SE rutinos középpályása lett az év játékosa.

V. L.

A bajnoki idény megyei I. osztályú válogatottjába hat csapat adott játékost, a Mezőhegyesi SE három, a Kondorosi TE, a Méhkeréki SE és a Szeghalmi FC két-két labdarúgóval képviselteti magát.

A kapusoknál a Szeghalmi FC huszonhárom éves hálóőre, Baranyi Sándor – aki megjárta a Szent István SE és a Szigetszentmiklósi TK csapatát is – holtverseny után végzett az első helyen. A sárréti csapat fiatal hálóőre öt alkalommal lett a forduló legjobbja. Baranyi azért került az élre a holtverseny után, mert több mérkőzésen is szinte ő tartotta csapatát versenyben az ellenfelekkel.

A jobb oldali védőknél a Mezőhegyesi SE huszonkét éves labdarúgója, Lugasi Martin végzett az élen, aki hat alkalommal szerepelt a legjobbak között. A tehetséges játékos korábban játszott a Békéscsabai UFC-ben is, és a bajnokság során három gólt szerzett.

A belső védőknél a bajnoki címet nyert Méhkeréki SE játékosa, Wéber László bizonyult a legjobbnak, aki teljesítményével ötször került be a forduló válogatottjába. Az NB III-at is megjárt hátvéd négy góllal járult hozzá csapata sikereihez.

A másik belső védő, a kondorosiak korábban az NB III-at is megjárt, harmincegy éves, rutinos hátvédje, az őszi szezon válogatottjában is szerepelt Süli András. A jó adottságokkal rendelkező hátvéd a bajnokság során tíz alkalommal vette be az ellenfelek hálóját, és hét alkalommal vívta ki a fordulóválogatottságot.

A bal oldali védő poszton, a Szeghalmi FC 25 éves hátvédje, Turcsek Szilveszter lett az első, aki ötször volt tagja a for­duló válogatottjának, és egy gólt szerzett.

A középpályásoknál a végig a kiesés ellen küzdő Dévaványai SE rutinos, harmincöt éves labdarúgója, Adamecz István hat alkalommal vívta ki a forduló válogatottjába kerülést, és három gólt lőtt az egész szezonban.A huszonkét éves Mácsai László (Békéscsaba 1912 Előre II.) az őszi idény után megőrizte helyét a válogatottban, és az év során nyolc alkalommal került be a forduló legjobbjai közé. A fiatal középpályás tizenhét góllal terhelte meg az ellenfelek hálóját, ami figyelemreméltó teljesítmény.

A fehér mezes Ács Levente (balról) lett a megyei I. osztályú bajnokság legjobb játékosa. /Fotó: I. Gy./

A rutinos, korábban a Békéscsabai Előrében és az NB III-as Gyulában is szerepelt, több poszton is bevethető, huszonnyolc éves mezőhegyesi Dócza Dábor hétszer volt tagja a forduló válogatottjának, és a bajnokság során két gólt szerzett.

A bajnokság játékosa címet a Mezőhegyesi SE harmincnégy éves labdarúgója, Ács Levente nyerte el, aki összesen kilenc alkalommal került be a forduló válogatottjába. Az őszi idényben nyújtott jobb teljesítményt az egykori megyei gólkirály, hiszen akkor hatszor, míg a tavasszal három alkalommal került be a legjobbak közé. A korábban az NB II.-ben is megfordult, rutinos labdarúgó erőssége volt csapatának, és a bajnoki idényben húsz alkalommal vette be az ellenfelek hálóját.

A Kondorosi TE gólerős labdarúgója, a huszonöt találatával a góllövőlista második helyén végző, huszonhat éves Farkas János teljesítményével hétszer vívta ki a fordulóválogatottságot. A gólerős támadó megörizte őszi válogatottbeli tagságát, és a tavasszal is fontos gólokat lőtt.

A bajnoki címet szerzett Méhkerék harminckét éves csatára, Sztojka Ádám hétszer került be a forduló válogatottjába. A huszonnyolc találattal gólkirályi címet nyert rutinos támadónak nagy szerepe volt abban, hogy csapata aranyérmes lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában