vízilabda

2018.05.05. 20:33

Újabb egygólos csabai vereség

Az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok Benedek Tibor vezette fiatal erőkből álló Újpest érkezett Békéscsabára.

Swietelsky-Békéscsaba–ÚVSE 14–15 (3–3, 5–7, 3–3, 3–2)

Vízilabda OB I B-s bajnoki mérkőzés, rájátszás az 1-8. helyért, Békéscsaba, 100 néző. V.: Pásztor, László. Békéscsaba: Ormai – Szabó Z. 2, Rácz 4, Mucsi 1, Major 1, Ajtai 4, Németh D. 2. Cs.: Tóth F., Józsa, Páll. Edző: dr. Szilágyi Kristóf. Az Újpest legjobb dobója: Konarik 5.

Gól emberelőnyből: 5/3, ill. 3/2. Büntetők: 1/0, ill. 0/0. Az eredmény alakulása: 1–0, 1–3, 3–3, 5–4, 6–7, 7–7, 7–9, 8–11, 9–13, 11–13, 11–14, 14–14.

Tovább fogyatkozott a csabai csapat létszáma, lévén Szabó Zsombor és Tifrea Ovidiu az érettségire készül. Harcosaan és nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a házigazdák ebbe a fontos találkozóba. Ami külön dicsérendő, a korábbi két fordulóhoz képest most sokkal jobb lövőszázalékkal dolgoztak, amit a 14 találat is jelez, ám a védekezés ezúttal is hagyott némi kívánnivalót, ugyanis a 15 kapott gól már soknak mondható. Akadtak látványos gólok, e téren Ajtai Miklós és Rácz Norbert volt az „élharcos”. Végül is nem sok hiányzott az üdvösséghez, ha fegyelmezettebben és keményebben védekezik a csapat, akár megszerezhették volna az első pont(okat) a rájátszásban a gyors újpestiek ellen.

Dr. Szilágyi Kristóf: – Az erőviszonyok ismeretében reális eredmény született. Volt esélyünk, de ismét magunkat vertük meg a fáradtságból adódó egyéni technikai hibák miatt. A látottak alapján azért most egy pontot mindenképpen megérdemeltünk volna. Dicséret illeti csapatomat, hogy négygólos hátrányban is volt tartása és visszajött a meccsbe. Ugyanakkor bosszantó, hogy a rájátszás harmadik mérkőzésen is egygólos vereséget szenvedtünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában