NB I B-s kosárlabda

2018.05.20. 11:10

Tizenegyedik helyre futott be a Békés

A rájátszás harmadik fázisának utolsó szakaszát szerette volna a szerdai békéscsabai győzelem után Bonyhádon rövidre zárni a Békés.

G.P.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE–Calle Pubfood Békés 67:80 (32:27, 6:26, 15:16, 14:11)

Kosárlabda NB I B-s férfi bajnoki mérkőzés. Rájátszás a 11. helyért, 2. találkozó. Bonyhád, 100 néző. V.: Radnóti, Gelencsér, Bálind. Békés: Krisztics (9/9), Zrinyi (6/6), Nagy B. (16/9), Koma (8), KERTÉSZ (14/3). Cs.: Hajdu (9), Sipaki (2), Balog G. (5/3), Farkas (2), Bánszki (2), Nagy Cs. (3/3). Gruda (4). Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. A Bonyhád legjobb dobója: Somogyfoki P. 16/9).

Nagy dobópárbajjal kezdődött a mérkőzés, a hazaiak hat, a békésiek nyolc hárompontost értékesítettek. Először a Békés volt az eredményesebb, majd a Bonyhád, amely az első játék végén át is vette a vezetést. A védekezés miatt egyik csapat edzője sem dicsérte meg a játékosait. A második negyedben sikerült feljavulniuk a békésieknek, kevesebb távoli dobást engedélyeztek a házigazdáknak, és már inkább a palánk alatt jeleskedtek, jól játszották meg a centereket, kihasználva a magassági fölényüket.

A második félidő első időszaka nem úgy sikerült a látogatóknak, ahogyan azt eltervezték, a Bonyhád agresszívabb védekezésre váltott, a békésiek támadásban gyakran könnyelműsködtek. Segített azonban a rutin, pontosabban Krisztics és Kertész, előbbi két hárompontossal, utóbbi labdaszerzésekkel tett nagyon sokat azért, hogy megmaradjon a csapat előnye.

A Békés végül győzelemmel abszolválta a Bonyhád elleni második mérkőzést is, és ezzel befutott a tizenegyedik helyre.

A viharsarkiak egy évvel ezelőtt a tizennegyedik helyen „érkeztek” a másodosztály felsőházát jelentő Piros csoportba, ahol egy roppant küzdelmes, izgalmas szezont futva javítottak ezen a pozíción.

Balog Vilmos: – Elismerésem a csapatnak az egész évi munkáért és a szurkolóinknak a buzdításért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában