vívás

2018.05.31. 14:24

Nyolcban a felnőttek között

A budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok adott otthont a szezon utolsó felnőtt férfi tőr válogatójának. A következő évad előválogatójaként is fontos versenyen a Gyulai SE 14 éves versenyzője, Horváth Soma is a pástra állt.

G.P.

A negyvenöt indulót felvonultató mezőny legfiatalabb tőrforgatójaként rajtoló Horváth a csoportkörben csak az első asszóját bukta el, a további négyet meggyőző magabiztossággal gyűjtötte be. A főtáblára kerülés után sem csökkent a fürdővárosi tőröző lendülete, hiszen előbb egy 15:9-es majd egy 15:13-as győzelmet eredményező csaták után került be a nyolcas döntőbe.

Itt azonban már kijött a többévnyi különbség, hiszen Horváth Soma 7:15-ös eredménnyel alul maradt a későbbi harmadik helyezett Nedeljkovics Matejával (UTE) szemben.

Soma a fővárosi válogatót a mezőny legfiatalabb tagjaként végül a nyolcadik helyen fejezte be. A Gyulai SE versenyzőjének a tanév vége a következő szezon kezdetét is jelenti, akire a ballagás előtt még edzőtáborozás és további két előválogató is vár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában