sarkadi vágta

2018.05.01. 17:49

Több ezren szórakoztak Sarkadon, de a vágtán a döntő egy bukás miatt elmaradt

Több ezren szórakoztak Sarkadon, ahol Békés megye legnagyobb, kétnapos majálisát rendezték meg – mondta dr. Mokán István polgármester.

L. B.

Hétfőn fáklyás felvonulást tartottak, amit utcabál és diszkó követett, majd kedden három helyszínen zajlottak a programok. Az Éden-tavaknál horgászversenyt szerveztek, a Vásártéren koncertek várták a nagyérdeműt, az Anti úti sportpályán pedig a Sarkadi Lovasklub által életre hívott versenyeket tartottak, csikósokkal, fogatok akadályhajtásával, kocsitoló versennyel.

A Nemzeti Vágta első és a térségben egyedüli előfutamát ugyancsak Sarkadon rendezték. A Sarkadi Vágta selejtezőinek nyomán a fővárosi döntőbe Biharugra (Pápa Attila és Banu Gidrán-1 Írisz), Mezőgyán (Kovács Réka és Bodza), Vésztő (Tóth György és Szász Sebes), valamint Sarkad (Kaló Fanni és Hilton Haragos) jutott be.

Egy baleset és az időbeni csúszás miatt nem rendezték meg a selejtezőket követően a 16 órára tervezett döntőt a Sarkadi Vágtán: a második selejtezőben volt egy bukás, a ló elpusztult, a lovast pedig a mentők kórházba vitték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában