Motoros akrobatika

2018.05.09. 12:51

A szarvasi Podani Milán egyre közelebb a divízió egy dobogójához

Idén 21. alkalommal rendezték meg Kunmadarason az Autós Motoros Majális keretén belül a mugen race stunt országos bajnokság első fordulóját.

G. P.

A kellemes nyári idő sok ezer nézőt vonzott ki az egykori orosz reptérre, ahol igazi majálishangulatban szórakozhattak az idelátogatók.

Az autós és motoros gyorsulási verseny mellett az idén először Freestyle MotoCross Showban is gyönyörködhetett a szépszámú publikum hagyományos és különleges gasztronómiai ételek, italok fogyasztása közben.

Az eseményen elindult a szarvasi Podani Milán is, aki a divízió I. kategóriába nevezett, és először képviselte városát, megyéjét a saját egyesülete a Milu’s Motor Acrobatics SE színeiben. Életében, hétköznapjaiban történt jelentős változások mellett sok műszaki és egyéb probléma is nehezítette a felkészülést, de küzdött, mint oly sokszor tette már fiatal kora ellenére.

A verseny minden esetben hat elemből álló kvalifikációval kezdődik, amiben Milán a harmadik helyen zárt a tizennégy versenyzőből. Pályarekordot is döntött, ami lassú egy keréken gurulva 30 méteren 29 másodperc. Majd következett a hatperces program, amelybe már becsúsztak olyan nem tökéletesen kivitelezett extrém elemek is, amelyek az összesített pontszámban a negyedik helyezést jelentették számára. A mezőny legfiatalabbjaként ezzel az eredménnyel is elégedett lehet, mivel csak korábbi magyar bajnokok előzték meg. Az idén már egy helyezést javított, de célja természetesen a dobogó.

Mindehhez a verseny tanulságait levonva, pozitív, építő gondolatokkal, még több gyakorlással készül a legközelebbi júniusi nemzetközi megmérettetésre is egy Európa-bajnoki forduló keretében.

Beküldött fotók

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában