Asztalitenisz

2018.05.30. 19:00

A Final Fourban az orosházi lányok

Június 2-3-án Szekszárdon rendezik meg a női és férfi Extraliga négyes döntőjét.

V. L.

Már hagyomány, hogy a legmagasabb bajnoki osztály érmes helyezéseit egy hétvégén, négyes döntő keretén belül döntik el a legjobb magyar klubcsapatok a férfiaknál és a nőknél egyaránt. Az idei Final Four házigazdája Szekszárd. A lebonyolítás a szokásos: a szombati elődöntőben az alapszakaszgyőztes a negyedikkel, a második pedig a harmadikkal mérkőzik meg. Vasárnap a finálé előtt rendezik meg a bronzmérkőzéseket.

A hölgyeknél a tavalyi győztes Szekszárd számít a legnagyobb esélyesnek, és nem csak a hazai pálya miatt. — Házigazdaként igyekszünk a csapatok és a nézők jó vendéglátói lenni a 2018-as Final Four alatt, amelynek a Polina Mihajlova, Ruta Paskauskiene, Madarász Dóra, Bálint Bernadett összeállításban vágunk neki — mondta Szily György, a Szekszárd vezetőedzője. A Tolna megyei csapat az első alkalommal a négyes döntőbe jutott PET-BAU ASE Orosházával, mérkőzik, míg a másik ágon a Budaörs az ERDÉRT-tel játszik az elődöntőben.

Bogdánffy Csaba, az orosháziak szakosztály-vezetője így vélekedik: — A lányok a négy közé jutással már teljesítették az idei tervet. Az elődöntőben a Szekszárd az esélyes, a harmadik helyért az Erdért következhet, de a fővárosiak is erősebbek nálunk. Igyekszünk tisztességesen helytállni a négyes döntőben. Csapatunkban Fehér Orsolya, Tóth Edina, Horváth Lilla és Csáki Rita szerepelhet.

A férfiaknál Pécs—Szeged és BVSC—Celldömölk mérkőzést rendeznek az elődöntőben. Fontos megemlíteni, hogy döntetlen (5:5) esetén az a csapat szerzi meg a győzelmet, amelyik az alapszakaszban jobb helyezést ért el (a játszma- és a poénarányt nem veszik figyelembe), ezt az elvet kell alkalmazni a továbbjutást, a 3. helyezést és a bajnoki címet eldöntő mérkőzéseknél is.

A csapatok a presztízs és az érmek mellett jelentős pénzdíjért is küzdenek majd. A bajnokok 750 ezer forintot kapnak, a második, harmadik és negyedik helyezetteknek pedig 375 ezer, 250 ezer, illetve 125 ezer forint jár.

Az orosházi lányok szombaton 11 órakor az elődöntőben a Szekszárd AC csapatával mérkőznek. Vasárnap 10.00 órakor rendezik a 3. helyezést eldöntő mérkőzéseket, majd a döntőket 15.00 órakor tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában