Kihívás Napja

2018.05.30. 20:51

A diákok és a felnőttek is sportoltak a megyében

Szerdán rendezték meg a Kihívás Napját, amelyhez Békés megye nyolc települése (Bélmegyer, Bucsa, Dévaványa, Gyomaendrőd, Kardoskút, Kétegyháza, Kisdombegyház és Tarhos) csatlakozott. A Kihívás Napjának célja az, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz. Itthon a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) koordinálja az eseményt, mellyel ösztönözni szeretnék hazánk lakosait a testmozgásra.

Hírlap-összeállítás

Többéves hagyomány már, hogy Dévaványa is csatlakozik hazánk egyik legnépszerűbb lakossági sporteseményéhez, egyik céljuk, hogy újra az első helyen végezhessenek. A város idén ugyancsak kitett magáért és lakóiért, hogy egy egész napon át megmozgassa és az egészséges életmódra felhívja a bölcsődésektől kezdve a nyugdíjas korosztályig mindenki figyelmét.

Mintegy 15 helyszínen több tucat mozgásformát próbálhattak ki a helyiek a sorversenyektől kezdve a trambulinon át a jógáig. Az eseményen Ugrai Csilla Dévaványa labdarúgásáért végzett munkájáért vehetett át elismerést. A napot egy kerékpártúrával vezethették le a helyiek, melynek célpontja a KMNP Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont volt, ahol a leggyorsabbakat frissítővel és tombolával várták.

Kardoskúton elrajtoltak 0 órakor a 23 órás sportnap rutinos résztvevői a fáklyás falufutással, majd a csendes focipálya megtelt élettel. Amikor megvirradt s a nap is kisütött, egyre többen lettek. Voltak, akik ugrálóköteleztek, biliárdoztak, volt trambulin és óriás sakk. Húzd meg jobban! címmel kötélhúzó versenyt hirdettek, de az erősebbek a Told meg! elnevezésű felhívásra egy kisbuszt is odébb gördíthettek.

A szervezők gondoltak a fiatal görkorisokra, de az idősebb korosztályra is (részükre gyógytornát hirdettek). Megkeresték a falu legerősebb emberét. Arra törekedtek, hogy lehetőleg minden korosztályt játékos feladatokkal csábítsák mozgásra, sportolásra. A délutáni programok idején lehetőség volt ingyenes szűrővizsgálatokra is.

Tarhoson változatos programokat szerveztek a Kihívás Napja alkalmából. Mint azt Túri Irén szervezőtől megtudtuk, az eseménysorozat reggeli tornával kezdődött a község intézményeiben, a polgármesteri hivatalban, az idősek klubjában, az óvodában és az általános iskolában. 11 órakor kisbaba-kismama sétát tartottak, ugyanebben az időpontban óvodások és általános iskolások mérethették meg magukat sorversenyeken és vetélkedőkön.

A délután ugyancsak bővelkedett érdekességekben. Öt órától szeniortornára várták a helyi idősebbeket. Ugyancsak ekkor Dolog Györgyné vezetésével Teker a falu címmel indult bicajtúra. Volt funkcionális köredzés Papp Attilával, valamint alakformáló torna Végné Marczik Zitával. A napot a zenepavilonhoz vezető séta zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában