Vívás

2018.04.17. 10:31

Szabó Réka a főtáblán az U23-as Eb-n

A jereváni U23-as Európa-bajnokság helyét továbbra is keresik az illetékesek, és a magyarokat ezúttal nem sikerült „meggyőzni” az esemény fontosságáról.

G.P.

A sűrű versenynaptár miatt, közvetlenül a junior világbajnokság után, és nem sokkal a felnőtt Világkupa-szezon hajrája elé helyezett jereváni eseményről a Magyar Vívó Szövetség elnöksége úgy vélekedett, hogy anyagilag túl nagy az áldozat, szakmailag viszont nem arányos a „megtérülés”, így klub-, illetve saját költségen nevezhettek azok, akik erre ranglistás helyezésük alapján jogosultak voltak. Örményországba a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia színeit képviselve Szabó Réka utazott el, aki 3 győzelemmel és 3 vereséggel vette a a párbajtőr verseny csoportkörét, majd hosszabbításban vereséget szenvedett ukrán ellenfelétől és a 36. helyen zárt. A csapatversenyt szerdán rendezik, melynek egy főként fiatalabbakból álló magyar team vág neki.

Női párbajtőr egyéni, 59 induló. Végeredmény: 1. Zamachowska (lengyel), 2. Marzani (olasz), 3. Büch (svájci) és Obrazcova (orosz), 36. Szabó Réka, 50. Borsody Emma, 56. Ladányi Nelli, 58. Kardos Edina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában