kosárlabda

2018.04.01. 13:34

Idei első idegenbeli sikerüknek örülhettek a békési kosárlabdázók

Hódmezővásárhelyen megtört a jég.

G. P.

Vásárhelyi Kosársuli–Calle Pubfood Békés 92:99 (32:28, 22:23, 23:28, 15:20)

Kosárlabda NB I B-s férfi bajnoki mérkőzés. Hódmezővásárhely, 300 néző. V.: Győrffy, dr. Varga Z., Tóth Cecília. Békés: KRISZTICS (22), ZRINYI (21/9), NAGY B. (15/9), KOMA (11), KERTÉSZ (10/3). Cs.: HAJDU (6), BALOG G. (5/3), FARKAS (9/3). Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. A Hódmezővásárhely legjobb dobója: Béres (17/12).

Újabb alsóházi rangadó várt szombaton a kiesés ellen harcoló békési csapatra az NB I B-s bajnokság Piros csoportjában, ezúttal Hódmezővásárhelye kellett utazniuk és megpróbálni megtörni a példátlanul rossz idegenbeli szériát, s megszerezni a bajnokság során első győzelmüket.

Az első félidőben hatalmas különbség mutatkozott meg a békési támadójáték és a védekezés minősége között. Míg elöl nem lehetett különösebb panasz, hiszen Kriszticsék 51 pontot hoztak össze, addig hátul joggal lehetett erős kritikával illetni a játékot, a vásárhelyiek 54 pontot szereztek. A meccs persze nyílt maradt, de azt bátran meg lehetett jósolni, hogy amelyik csapat előbb elkezd védekezni, az kerül ki győztesen.

Ehhez képest a harmadik negyed úgy folytatódott, ahogy az előző abbamaradt. Támadásban villogtak a viharsarkiak, de a vásárhelyiek is. A békésiek kicsit többször, érkeztek a mezőnypontok és a záró játékra már úgy fordulhattak, hogy náluk az előny. A Koma–Krisztics–Kertész hármas mellett a fiatalok, Zrinyi, Nagy Balázs és Balog is kivette a részét a pontgyűjtésből. Utóbbinak ráadásul minden kísérletét siker koronázta. Bárki is szállt be, mindenki eredményesnek bizonyult. S a negyedik negyedre láss csodát, végre összeállt a védekezés is, működött a zónázás, ami meghozta a várva várt győzelmet, ezzel pedig megerősítették a tizenegyedik helyüket.

A békésiek április első szombatján a TF ellen hazai környezetben folytatják. Még lesz tétje a csatának, hiszen ha ezt és a következőt is megnyerik és a Honvéd pontokat veszít, elkerülhetik a rájátszásban a kiesési párharcot.

Balog Vilmos: – Elismerésem a csapatnak a második félidei jó játékához és hálával tartozunk a szurkolóinknak is, aki nagy számban elkísértek és biztattak bennünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában