Birkózás

2018.02.18. 16:57

Szél Anna bronzérmes a Klippan Kupán

A magyar kadett válogatott tagjaként az Orosházi Spartacus Birkózó Klub versenyzője Szél Anna részt vett a svédországi Klippan Kupán, és az azt követő edzőtáborozáson.

V. L.

A viadalon 24 ország, 248 versenyzője lépett szőnyegre. Az 57 kg ban tizennégy birkózó küzdött a végső győzelemért. Az orosháziak korosztályos Európa-bajnoka először egy lengyel lányt győzött le tussal, majd a 2017-ben 52 kg-ban világbajnoki címet nyert japán lánytól szenvedett vereséget.

Ezt követően egy amerikai, és egy svéd lánnyal került össze Szél Anna, és mindkettőt technikai tussal győzte le, így csoport másodikként a bronzéremért birkózhatott. A harmadik helyért a német válogatott tagjával mérkőzött az orosházi lány, akit tussal győzött le, így Szél Anna a dobogó harmadik fokára állhatott fel az eredményhirdetéskor. Az első helyet az őt legyőző japán lány szerezte meg honfitársa előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában