műkorcsolya

2018.02.22. 17:28

Csabán is jégre lépne a téli olimpia új sztárja

Tóth Ivett nem mindennapi produkcióval 23. lett a női műkorcsolyázók szerdai rövidprogramjában a Dél-Koreában zajló téli olimpián, ezzel pedig kvalifikálta magát a pénteki döntőbe. A 19 éves lány megyei kötődéssel is rendelkezik, édesanyja békéscsabai származású, nagymamája pedig még most is a megyeszékhelyen él.

Busi Ottó

Kangnung, 2018. február 21. Tóth Ivett a női műkorcsolyázók rövidprogramjában a phjongcshangi téli olimpián a Kangnung Jégcsarnokban 2018. február 21-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Telefonon értük el Ivett édesanyját, aki elmondta, a család közösen szurkolta végig a lány előadását.

– A férjemmel közösen néztük otthon, illetve Ivett testvére is velünk volt közben, vele telefonon keresztül tartottuk a kapcsolatot. Így hármasban, családi körben izgultuk végig a dolgokat – árulta el. Tóth Rita hozzátette, óriási élmény volt végigélni azt, ahogy a gyermeke a sikerhez vezető utat bejárta, és nagyon jó látni, hogy olyan emberek is értékelik ezt, akik eddig nem ismerték a lányát.

– Minden nap beszélünk, végigkísérjük a napjait, és igyekszünk tanácsokkal ellátni, ha valamiben kicsit bizonytalan, próbálunk segíteni neki. A produkció után is beszéltünk, akkor elmondta, hogy óriási változásokat élt meg belül: sokkal bátrabban állt ki a jégre. Azt mondta, hogy ebből a szempontból ez volt a legjobb versenye, neki ugyanis mindig nagy tusakodást jelentett az eddigi pályája során, hogy ne izguljon – árulta el a lány édesanyja.

Ahogy fogalmazott, Ivett a produkció kezdete előtt ezen átlendült, ebben elmondása szerint nagyon sokat segített, hogy úgy érezte, a közönség is vele van, s így nagyon jól érezte magát. Az előadásról úgy nyilatkozott, hogy a lány mindig is nyitott volt; maga a zene, az ott látott stílus sem áll tőle távol, és minden évben kissé bátrabban is választott, így jutott el a most bemutatott produkcióhoz.

– Ehhez az előadáshoz a felkészülést tavaly májusban kezdte el. Sajnos, ezt több mint két hónapra megakasztotta az augusztusi balesete, amikor is szilánkosra tört az egyik lábközépcsontja. A rehabilitáció után tudta újrakezdeni a felkészülést, több edzőtáborban vett részt, és keményen készült az olimpiára – részletezte az édesanya.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Elmondása szerint Ivett nagyon kötődik a csabai nagymamájához, napi kapcsolatban vannak most is, és sokat járnak hozzá látogatóba. – Nemrég hallottuk, hogy Békéscsabán is lett jégpálya, Ivett pedig azt mondta, hogy szeretne ott is korcsolyázni, ahol a nagymamája lakik. Így aztán azt tervezi, hogy amint lehetősége lesz, a csabai közönségnek is megmutat néhány kűrt – avatott be a terveikbe a lány édesanyja.

Tóth Ivett produkciója

Az előadás kezdetén az AC/DC zenekar Back in black slágere csendült fel, erre a nézők ütemes tapssal reagáltak, később a Thunderstruck még nagyobb lelkesedésre sarkallta őket. A Svájcban készülő magyar sportoló nagyszerűen kezdett, tisztán megcsinálta a két tripla toeloopból álló kombinációját. A folytatás viszont nem alakult tökéletesen, a tripla Lutzot nem tudta kiforogni, így páros lábra érkezett. A hiba nem bizonytalanította el a zenéhez illő rockerszerelésben, fekete nadrágban és fekete, szegecsekkel kirakott, ujjatlan bőr felsőben korcsolyázó versenyzőt. A hátralévő forgásokat, lépéssorokat szépen teljesítette, és a dupla Axel is kifogástalan volt. A program végén a maroknyi magyar szurkoló nagy tapssal jutalmazta a lányt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában