Cselgáncs

2018.02.27. 15:33

Csabai legény a junior bajnok!

Békéscsabai dzsúdós nyakába került a legjobbnak járó aranyérem a junior magyar bajnokságon.

A Siklóson hétvégén megrendezett versenyen a négy mérkőzését ipponnal nyerő Szlávik Gergő, a békéscsabai HATO Judo és MMA Egyesület reménysége szólíttatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

A 60 kg-os súlycsoportban induló Gergő első küzdelmén látszott már, hogy jó formában van. Az első néhány fogáskeresés után egy emelést követően, kis külső lábhoroggal akkorát dobott, hogy szinte ráragasztotta a szőnyeget az ellenfele hátára. A második küzdelem már nem volt ilyen egyszerű a dolga, mert ceglédi ellenfele egy tipikus Ungvári Miklós-féle átforgatással leszorította Gergőt.

Kellett néhány másodperc, mire kijött a leszorításból és a következő földharc-helyzetben Gergő revánsot vett és egy felső karkulcs feszítéssel feladásra kényszerítette az ellenfelet. A harmadik meccsen már a döntőbe jutás volt a tét, amit egy levitelt követő átforgató karfeszítéssel gyorsan le is zárt. A döntőben hasonló megoldást alkalmazva győzött.

Beküldött kép.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában