Kosárlabda

2018.01.13. 20:41

Stresszes békési véghajrá

G.P.

Calle Pubfood Békés–Knipl Kft. Bonyhádi KSE 90:89 (20:17, 24:23, 27:20, 19:29)

Kosárlabda NB I B-s férfi bajnoki mérkőzés. Piros csoport. Békéscsaba, 200 néző. V.: Válé, Földi, Kozma. Békés: KERTÉSZ (20/3), NAGY B. (13/3), Krisztics (16/3), ZRÍNYI (7/3), Koma (14). Cs.: Hajdu (2), NAGY CS. (8/6), Papp, Farkas Á. (3/3), Adebayo (3/3), Gruda (4). Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. A Bonyhád legjobb dobója: Tömösvári (20).

A Miskolc és a Vasas elleni vereség után a hazaiak nagy tűzzel vetették bele magukat a játékba. Az első öt percben kiváló védekezést mutattak be és támadásban is jól teljesítettek, a taktikai utasításokat betartották. A második öt percben hátul már lazult a fegyelem és a figyelem, a vendégek is elkezdtek éledezni, de az első félidő végére megmaradt a hárompontos hazai előny.

A második felvonásban is szoros csatát láthatott a publikum. A békésieknek nem jöttek be a kinti dobások, pedig számtalan tiszta helyzetet készítettek elő, viszont az utolsó másodpercben mindig fontos utolsó pontot Komáék szerezték. Az utolsó negyednek hárompontos hazai előnnyel futottak neki a csapatok.

Úgy tűnt, hogy a bonyhádiak elfáradtak – többen is kipontozódtak soraikból –, s megvan a mérkőzés, ám a Tolna megyeiek elkezdtek minden mindegy alapon játszani, nem kevesebb nyolc hárompontos szereztek, és persze elkezdett olvadni a hazai előny. Tizenöt másodperccel a vége előtt a bonyhádiak a vezetést és átvették.

Az egész meccsen ponterős, és sok gólpasszt adó Kertész kísérlete azonban négy másodperccel a vége előtt sikeresnek bizonyult, az ellenfél próbálkozása azonban nem, így ha minimális különbséggel is, de a Békés győzedelmeskedett.

A békésieknek nagyon fontos volt, hogy két vesztes mérkőzés után a Bonyhád ellenit behúzzák. Ezen a napon nem volt gyenge teljesítmény, Kertész mellett az idén harmadik NB I B-s bajnokiján pályára lépő Nagy Csabát lehet kiemelni, aki a rendelkezésére álló rövid idő alatt két kísérletből két hárompontost és kettőből kettő büntetőt értékesített magabiztosan.

Balog Vilmos: – Elismerésem a csapatnak és hálásak vagyunk a kitartó szurkolóinknak! Ezzel a sikerrel szeretnénk visszatérni a korábbi kerékvágásba, és megtartani az esélyét annak, hogy a középmezőnyben végezzünk. Most már csak idegenben kellene jól teljesítenünk, amire egy hét múlva a TF ellen lehetőségünk is lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában