Kézilabda

2018.01.09. 13:16

Brazil és szerb játékos Orosházán

Két új játékost igazolt az NB I-es Orosházi FKSE-Linamar egyesülete a távozó Zoran Radojevics és Ivan Milas pótlására. A brazil Felipe Roberto Braz beálló poszton, míg a szerb Nikola Milosevics balátlövő pozícióban jelenthet erősítést. Előbbi játékossal fél plusz két év, utóbbival fél plusz egy éves szerződés köttetett.

A 198 centiméter magas és 107 kilogrammos dél-amerikai játékos a hétszeres brazil bajnok, kétszeres pánamerikai győztes Esporte Clube Pinheiros csapatától igazolt Orosházára. 2011-ben és 2017 ben az amerikai kontinenst képviselték az IHF klubvilágbajnokságán, a Super Globe viadalon.

Ez utóbbi versenyen Felipe Roberto Braz is jeleskedett, tavaly Katarban csapatával az előkelő ötödik helyet szerezték meg. A 23 éves játékos Orosházára kerülését magánéleti szálak is motiválták, hiszen barátnője, a brazil válogatott Melani Palaro Dias ősz óta a Szentes OB I-es női vízilabda-csapatának erőssége.

A 203 centis Nikola Milosevics (23) a szerbiai Zeleznicar együttesétől érkezett. Előtte játszott a spanyol élvonalban, a Frigoríficos Morrazo Cangasban, ahol a 2016–17-es szezonban 26 találkozón 49 gólt szerzett. 2004-ben tagja volt a szerb kupát elhódító Zeleznicar csapatának, de játszott a Radnickiben, valamint a Metaloplastica, a Crvena Zvezda és a Banja Luka Borac csapataiban is.

A Bakó Botond vezette szakmai stábban is történt némi változás, hiszen Szikora Attila lesz a kapusedző, Berta Gábor pedig a másodedzői teendőket látja majd el. Szegedről érkezik Bubori Kornél, aki erőnléti edzőként dolgozik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában