Beol podcast

2024.06.19. 18:29

Könyvhétzáró irodalmi délutánt tartottak díjátadással

Könyvhétzáró irodalmi délutánnak adott otthont a napokban Békéscsabán a szlovák tájház, a Bárka folyóirat szerkesztősége, a Körös Irodalmi Társaság és a Jókai színház közös rendezvényén. Az Ünnepi Könyvhét záróeseményén bemutatták a Bárka legújabb számát, hat szerző friss könyveit, felolvastak a Bárka szerkesztői, valamint átadták a Körösök Gyöngye Díjat, amelyet most Kiss László érdemelt ki Mi kell a boldogsághoz című kötetével. Licska Balázs dr. Elek Tiborral, a Bárka főszerkesztőjével, a Körös Irodalmi Társaság elnökével beszélgetett.

Licska Balázs

Dr. Elek Tibor

Fotó: Licska Balázs-archív

A rendezvényen összegezték Békés vármegye irodalmi életének elmúlt egy évét, illetve ismertették, hogy mi szerepel a Bárka legfrissebb, pár hete megjelent számában. Az irodalmi délutánon átadták a Körösök Gyöngye Díjat, amelyet a Körös Irodalmi Társaság (KIT) elnökségének tagjai annak a szerzőnek ítélnek oda, aki az elmúlt egy évben a legértékesebb, a leginkább minőségi, az olvasók számára legtöbbet adó irodalmi produktumot tette le az asztalra. Ebben az évben Kiss László vehette át ezt az elismerést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!