Húsvét

2024.03.26. 15:57

Tojást festettek, bárányos díszt készítettek a jaminaiak

Húsvétra készültek a gyerekek, a családok hétvégén a Jaminai Közösségi Házban.

dr. Nagy Szilvia

– Jó hangulatú, tartalmas délutánt szerveztünk, a kilátogató családok a közreműködő szervezetek (Békéscsabai Népi Díszítőművész Szakkör, Békéscsaba Városi Nagycsaládosok Egyesülete, jaminai Tesz-vesz Klub) jóvoltából mindenféle húsvéthoz köthető szépséget alkothattak – sorolta Pető Ibolya, a Jaminai Közösségi Ház vezetője. Hozzátette, kicsik és nagyok együtt készítették a bárányos díszeket, újabb fajta tojásdíszítési technikákat próbálhattak ki, répát, nyulat, virágot varrtak, üdvözlőlapot színeztek. 

 

– A tavaszi jó időben a mozgásra vágyók sportos és agytornás feladatokon keresztül próbálhatták ki magukat a szabadban. A jól megérdemelt jutalom sem maradt el, egyik helyen csokitojást kaptak a gyerekek, a másikon tojásgyűjtő kisszatyrot varrtak nekik. Mindenki megkóstolhatta a húsvéti kalács-előzetest, a finom teát, s egy szülő jóvoltából a diós kiflit is. Most már jöhet a nyúl, hozhatja a tojásokat, de az érdeklődők még benevezhetnek a Jaminai Közösségi Ház Húsvéti Fészekrablás játékába is, amit húsvét vasárnapján játszunk Jaminában – tette hozzá Pető Ibolya.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában