Koncert

2024.03.13. 12:44

Haydn és Mozart dallamai csendültek fel Békéscsabán - galériával

A Budapesti Fesztiválzenekar adott koncertet kedden Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban a Filharmónia Magyarország szervezésében: Haydn- és Mozart-dallamok csendültek fel.

Licska Balázs

A Filharmónia Magyarország Facebook-oldalán azt írták, hogy a karmesterként szerepet vállaló Takács-Nagy Gábor gyermekkora óta rajong Haydn és Mozart művészetéért, és hogy spirituális gyógyszerként tekint a két szerzőre. Ezúttal Marie Antoinette francia királyné kedvenc Haydn-szimfóniáját, majd Mozart legnépszerűbb hegedűversenyét és egész félidős szerenádját vezényelte. A műsor szólistája az orosz-ukrán felmenőkkel rendelkező belga hegedűművész, Marc Bouchkov volt, aki hangszerében az emberi hanghoz való közelséget igyekszik megmutatni.

Haydn- és Mozart dallamai, hegedűművész, karmester
A Budapesti Fesztiválzenekar koncertjén Takács-Nagy Gábor vezényelt, szólistaként pedig Marc Bouchkov hegedűművész kapott szerepet. Fotó: Kiss Zoltán

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában