Farangi jelmezverseny

2024.02.20. 07:50

Mezőberényben győzött a Mobiltelefon, Öreg néne, Esmeralda és Quasimodo

Hagyományos városi farsangját tartotta a napokban a mezőberény Orlai ház. A Pitypang Zenekar gyermekműsora után a gyerekek és a felnőttek a színpadon mutatták be jelmezüket.

Papp Gábor

Ötletes jelmezek és gazdag programok színesítették a rendezvényt Mezőberényben

Fotó: Orlai ház

Mint az Orlai ház tudósításából kiderül, összesen huszonhárman neveztek. A négytagú zsűri, Bálint Anna, Bálint Ágota, Hanó Krisztina és Babinszki Panna három kategóriában – gyermek, felnőtt és csoportos – értékelte őket. 

A Berény Táncegyüttes táncházában a Ludas Zenekar húzta a talpalávalót, ezt követően hirdették ki a jelmezverseny eredményét. A gyerekek kategóriájában Somogyi Fruzsina lett az első, ő mobiltelefonnak öltözött, őt Plavecz Kinga követte sellő jelmezében, a harmadik helyen Szűcs Szabolcs végzett mozdonyként.

A felnőttek között Nagy Veronika győzött öreg néne jelmezében, ezzel Geréd Erzsébetet előzte meg, akik medúzának öltözött, a harmadik helyen pedig Borgula Enikő végzett Minnie egér jelmezét magára öltve.

Több család együtt nevezett, ezért a zsűri létrehozta a csoportos kategóriát, ebben Kis Hédi és Kis Péter végzett az élen, ők Esmeralda és Quasimodo jelmezébe bújtak, a második helyet a Kígyósi család szerezte meg Mancs őrjáratként, a harmadik helyen a Weigert család végzett, ők busónak, bohócnak öltöztek, illetve a 70-es évek jelmezét öltötték magukra.

Ezen a délutánon a gyerekeket digitális játszótér várta PS4-gyel, X-boksz-szal és VR-ral, valamint léghokival és csocsóval játszottak, illetve kézműves foglalkozáson és arcfestésen vehettek részt, sőt fánkot is kóstolhattak. 

A több órás programot a Gyomai és az Eötvös utca sarkán télűző tűzgyújtás zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában