Valentin-nap

2024.02.14. 16:21

Könyvekkel hívták vakrandira az olvasókat a megyei könyvtárban – videóval

Szerdán Valentin-napoztak Csabán, a Békés Megyei Könyvtárban is. Könyvekkel hívták vakrandira az olvasókat. Február 14-én több könyvet rejtettek csomagolópapírba, és mindenkit biztattak arra, hogy legyenek kíváncsiak, hallgassanak a megérzéseikre és merjenek egy-egy ilyen csomagot vakrandira vinni.

Dinya Magdolna

Valentin-napon több könyvet is csomagolópapírba rejtettek. Fotó: BMH

Juhász Zoltán, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója elmondta, hogy Valentin-nap alkalmából a könyvtár kedveskedni kívánt az olvasóknak, az immár több évre visszanyúló „Vakrandi könyvekkel” szolgáltatással.

Azt tapasztalják, hogy a könyvtár látogatói kedvelik a különböző játékokat és kedvezményeket. Így kötötték össze a Valentin-nappal ezt a zsákbamacska jellegű tevékenységet, melynek keretében becsomagolták a könyveket. Ezáltal nem tudhatják az olvasók, hogy konkrétan mit visznek el, csupán pár kifejezés utal a könyvek tartalmára. Így tulajdonképpen vakon tudják kikölcsönözni az adott kötetet, és remélik, hogy az első benyomások pozitívak lesznek, és olyan könyvet kapnak, amit örömmel foghatnak kézbe. A szerelmesek napjához kapcsolódva főleg romantikus könyvekkel találkozhatnak az érdeklődők, de megtalálhatóak más témájúak is, amelyeket leselejtezett újságpapírba csomagoltak, ezzel is népszerűsítve az újrahasznosítást.

Ugyanakkor most van a Nemzetközi Könyvajándék Napja is, amit a gyermekkönyvtár a legtöbb könyvet kikölcsönző olvasóját ajándékban részesíti. Ebben az évben egy kisfiút díjaznak, aki 2023-ban több mint 170 könyvet kölcsönzött ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában