Békéscsaba

2024.02.27. 12:19

Jelmezbe bújtak, mulattak a sorstársak a farsangon

Farsangi mulatságot tartott a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete a megyei könyvtár Lipták Pál termében. Idén süteménysütő versenyre is invitálták a sorstársakat a szervezők.

dr. Nagy Szilvia

Ádász István elnök elmondta, egy-egy vidám összejövetel segít oldani a gátlásokat, ami a sorstársakra jellemző. Sokan ugyanis nem szívesen mennek emberek közé, de ilyenkor érzik, hogy fontosak. 

Vakok és Gyengénlátók, farsang, mulatság, békés megyei könyvtár
A túró rudi jelmezt is díjazták a mulatságon
Fotó: Szabó István

– Idén süteményversennyel bővült a programunk repertoárja, a tizenöt nevező közül Molnár Nikolett habos édességkölteménye, a somlói kocka zsebelte be a legtöbb elismerést. Bokor Józsefné Kata mesélt nekünk a farsangi népszokásokról, majd a sorstársak vidám, humorral fűszerezett jeleneteket adtak elő. Nem maradt el a jelmezes megmérettetés sem, a rőzsehordó asszonynak öltözött tagtársunk lett az első helyezett. Sokan beöltöztek, nagyon élvezték, hogy kicsit kiszakadhattak a szürke hétköznapokból – részletezte Ádász István. Hozzátette, az élőzenét Csökmei Gábor szolgáltatta, a vármegye valamennyi településéről hatvan-hetven sorstárs mulatott, sőt Szegedről is érkeztek vendégek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában