Hímzésektől viseletekig

2024.02.22. 14:22

Csodatextíliák: már rendezik a Színhangulat tárlat anyagát Csabán – videóval

A Színhangulat pályázat legjobb munkáit Békéscsabán, a Békés Megyei Könyvtár földszintjén és első emeletén állítják ki.

Nyemcsok László

A XIX. Kárpát-medencei népi textilfesztivált március 8–10. között rendezik meg Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban, a házigazda a Békés Megyei Népművészeti Egyesület lesz.

textíliák, kiállítás, tárlat, könyvtár
Már rendezik a tárlat anyagát, és látszik, milyen csodálatos textíliákat mutatnak be majd. A képen Borbényi Éva és dr. Illés Károlyné. Fotó: Dinya Magdolna

Konferencia és kiállítások is kapcsolódnak az eseményhez. A Színhangulat pályázat legjobb munkáit a Békés Megyei Könyvtár földszintjén és első emeletén állítják ki. Már rendezik a tárlat anyagát, és látszik, milyen csodálatos textíliákat mutatnak be majd.

Dr. Illés Károlyné, a Népművészet Mestere – aki a hímzéseknél benne volt a zsűriben – kiemelte, a Színhangulat anyagában láthat a közönség hímzést, szőttest, csipkét, nemezt és viseletet egyaránt. Közösségek és egyéni alkotók egyaránt küldtek be munkákat a Kárpát-medence minden részéből.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában