Békéscsaba

2024.01.12. 09:35

Hat programmal készül a Lencsési Közösségi Ház a magyar kultúra napjára

A magyar kultúra napja alkalmából hat eseményből álló programsorozatot szervez a Lencsési Közösségi Ház – ismertette Takács Péter, a közösségi ház igazgatója.

Licska Balázs

Takács Péter

Fotó: Bencsik Ádám

Január 18-án, csütörtökön 17 órakor folytatódik a közéleti teaház, amelynek vendége ezúttal dr. Pap István, az egykori megyei művelődési központ nyugalmazott igazgatója lesz. Takács Péterrel beszélgetnek életútról, múltról és jelenről, a magyar közművelődés helyzetéről.

Január 19-én, pénteken 17 órakor nyílik meg a Márvány Fotóműhely tagjainak alkotásaiból összeállított kiállítás.

Január 20-ára, szombatra három programmal is készülnek. A 10 órakor kezdődő családi játszóházban többek között könyvjelzők, képeslapok készülnek; 14.30 órakor nyílik meg egy tárlat Csipkés hagyományok a magyar kultúrában címmel; majd 15 órakor Vozár M. Krisztián zongorista ad koncertet, amelyen magyar szerzők művei csendülnek fel.

Január 22-én, hétfőn 14 órakor a magyar tudomány és kultúra nagykövetéről, Szent-Györgyi Albertről tart előadást dr. Szemenyei Sándor nyugalmazott iskolaigazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában