Mérhetetlen kincs

2024.01.23. 18:17

A magyar kultúra napja alkalmából rendeztek ünnepséget Békésen

A magyar kultúra napja alkalmából szervezett ünnepi műsort az önkormányzat és a Békés Városi Kulturális Nonprofit Kft. hétfőn délután a városháza dísztermében.

Papp Gábor

Színvonalas műsort adott a Belencéres Néptáncegyüttes. Fotó: Gazsó János

Köszöntőt mondott Kálmán Tibor, a település polgármestere, majd a Belencéres Néptáncegyüttes, illetve Nádra Kitti és Balázs Csongor előadóművészek adtak ünnepi műsort.

Kálmán Tibor Facebook-oldalán kiemelte, a magyar kultúra napja őseink, elődeink napja is; azoké, akik reánk hagyták ezt a mérhetetlen kincset.

– Ám az örökség, önmagában múló pillanat, elfogyó, szétmálló káprázat mindazok kezében, akik nem képesek azt tovább megtartani sőt gyarapítani.a magyar kultúra egy olyan fa, melynek gyökerei csaknem az időtlenség homályában erednek – hangsúlyozta. – Törzsét művészek, alkotók, tudósok sora tartja, lombjai pedig mi magunk vagyunk, a fény felé forduló jelenkor. Mindazt, amit kultúránk üzen, ma nekünk kell élő valósággá teremtenünk, majd tovább is adnunk. Külön kiemelte intézményeik, kulturális tereik, egyesületeik, szervezeteik és művészeik munkáját is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában