Hagyományőrzők

2023.10.19. 07:19

Tárlatot nyitott a Forgórózsa a csabai Meseházban – videóval

A Meseházi Forgórózsa Hagyományőrző Alkotócsoport tízéves működését reprezentáló kiállítás nyílt szerdán a Nemzetiségi Klubházban.

dr. Nagy Szilvia

A tárlatot Pál Miklósné nyitotta meg.

Fotó: Nagy Szilvia

A tárlatot a Békés Megyei Népművészeti Egyesület elnöke nyitotta meg, az ünnepséget a Meseházi Pásztorfurulya Kör muzsikája foglalta keretbe. Pál Miklósné hangsúlyozta, tíz év egy közösség életében tiszteletet parancsol, főként egy olyannál, amelyet a tagok maguk alapítottak, szabadidejüket töltik benne. 

– A Forgórózsa Békéscsaba városát szolgálja, elvitathatatlanok az érdemei a kultúrateremtésben. Tagjai igazi értéket teremtenek művészi alkotásaikkal – tette hozzá.

Az alkotócsoport vezetője, Bogárné Szőke Erika népi iparművész kiemelte, örömmel öltöztették fel a házat a tíz év munkáival. A terítőkön, függönyökön, párnákon, könyvborítókon, viseleteken keresztül a komádi, matyó, mezőségi hímzéseket mutatják be, de a szemlélők ellátogathatnak Erdélybe, a Dunántúlra, a Rábaközbe is. Hangsúlyozta, táplálják és közkinccsé teszik a békéscsabai, Békés vármegyei forrásanyagot is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában