Békéscsaba

2023.10.03. 10:11

Nagyon sokan keresik Holóka Demeter Péter új könyvét

A közelmúltban megjelent, és már el is fogyott Holóka Demeter Péter Emlékek az út porában című, elbeszéléseket és visszaemlékezéseket tartalmazó kötete, így új nyomásra volt szükség. A körösladányi szerző kedden délután 17 órától a békési könyvtárban mutatja be a kötetet.

Papp Gábor

Holóka Demeter Péter

Fotó: Gál Csaba

Holóka Demeter Péter korábban lapunknak elmondta, a könyv címe arra utal, hogy a kötet egyfajta visszatekintés élete korábbi szakaszaira, elsősorban az ifjúságára, ami nagyon színes és érdekes volt. Az elbeszélések ezeket az emlékeket örökítik meg, felelevenítve egy-egy érdekes epizódot a múltból. Mint elárulta, új elem a könyvben a nagy Ő címet viselő különleges történet, ami nem egy klasszikus szerelmi szál, de kicsit azért közelít hozzá. Szintén újdonság, hogy a kötet egy rövid időre „elhagyja” Körösladányt, illetve a ladányi határt és az író szemén át egy katonatörténetet is feldolgoz, egészen Budapestig vezetve az olvasókat.

Természetesen a sokak által kedvelt tájleírások, a település körüli különleges környezet sem maradt ki a könyvből, az író elkalauzol a több száz éve még településként tekinthető Bikeribe, illetve a Túzokos nevet viselő területre is, ahol valaha legeltető állattartás folyt, és természetesen a terület névadója, a túzok is felbukkant ott.

Újra előkerülnek a gyermekkor emlékei, a csatangolások, annak pillanatai, ahogy fiatalként megpróbálták felfedezni a szűkebb környezetüket, és mindig egy-két kilométerrel távolabb merészkedtek, miközben fürödtek, fészkeztek, horgásztak. 

 

Holóka Demeter Péter korábban podcast-interjúban beszélt lapunknak a könyvről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában