Luther Cafe

2023.08.09. 12:06

A tótkomlósi Luther udvarban a zene határtalansága volt a téma

Hosszú kihagyás után, a tótkomlósi evangélikus templom szomszédságában, a Luther udvar hangulatos nyugalmában ismét meghirdették a Luther Cafe programot. A hétvégi zenei esemény vendége volt dr. Gyivicsán György harsonaművész, Yehor Makarenko zongorista és Krcsméri János karnagy.

Csete Ilona

Kiváló helyszíne volt a koncerteknek a Luther udvar – mutatta Szpisák Attila

Fotó: Für Henrik

A Luther Cafe a zenével határokon át című program keretébe a házigazda, Szpisák Attila evangélikus lelkész vendégeivel arról beszélgetett, mit jelent számukra a zene határtalansága; ki, merre jutott el a nagyvilágban a zene révén; mit képes megoldani a zene.

– A város ismert és híres harsonása dr. Gyivicsán György, aki a helyi fúvószenekarban is játszott, a világ számos pontján koncertezik, tanít, a Zeneakadémia docense. A tótkomlósiak méltán büszkék rá. Egy másik vendégünk, Krcsméri János pedig a zeneiskola vezetőjeként a fúvósok karnagyaként, zenepedagógusként szintén ebben a közegben éli mindennapjait, ő is elfogadta az invitálásunkat. Szeretetszolgálatunk támogatója jóvoltából pedig megismertünk egy olyan ukrán fiatalt, akinek szárnypróbálgatásaira őszintén rácsodálkoztunk. A Kijevből menekült fiatalember 1,5 éve tanul zongorázni, de azt olyan tehetsséggel és alázattal teszi, hogy el se akartuk hinni. Ő volt a harmadik vendégünk – mesélte a hétvégi zenei eseményről Szpisák Attila a hangulatos helyszínen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában