Képzőművészet

2023.07.21. 08:20

Tűzzománcok, grafikák készülnek Kétegyházán

Idén a 43. alkalommal rendezi meg a Békés Megyei Képzőművészeti Szabadiskola Egyesület a képzőművészeti alkotóműhelyét Kétegyházán.

dr. Nagy Szilvia

Fotó: A táborozók zöme profi alkotó

A tábor most is a település legnagyobb nevezetességének számító Almássy kastélyban kapott helyet; a mezőgazdasági iskolát körülvevő hathektáros parkba várták a képzőművészet és alföldi táj szerelmeseit. Hargittainé Megyeri Valéria egyesületi titkár elmondta, a már hagyományosnak számító festészet, tűzzománc és grafika szekciókat indították el szakmai irányítás mellett.

– Maria Furnea a festészet-, Szabó Éva Györgyi a tűzzománc-, Gugolya Márta pedig a tűzzománc-ékszer, rekeszzománc-műhelyt vezeti. Az idei téma a barokk, az alkotásokat ennek a irányzatnak a stílusjegyeit is tükrözik, de bármilyen témában alkothatnak a táborozók. A hazaiak közül vannak kezdők, gyakorlók, a határokon túlról érkezők mind képzett művészek – sorolta Hargittainé Megyeri Valéria, hozzátéve, csaknem negyvenen alkotnak együtt. 

– Az Aradról, Belényesről, Budapestről és környékéről, Dombóvárról, Gyuláról, Kunágotáról érkezők és a helyi résztvevők tartalmas előadásokat is hallgattak – Szabó Éva a barokkról,  Gugolya Márta a barokk divatról és öltözködési stílusról beszélt –, valamint zenés- táncos mulatságán is részt vettek. A tábor pénteken zárul, a zsűrizés után az elkészített alkotásokból nyílik kiállítás – fűzte hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában