Okány

2023.07.17. 15:34

Összejött a falu apraja-nagyja a kézműves remekek kiállításán

Egyedi kézműves remekek, a gobelinektől kezdve a hímzéseken át a festményekig, rajzokig, sőt seprűk és karikás ostorok is megjelentek azon a kiállításon, amelynek szombaton Okányban az internátus udvara adott otthont.

Licska Balázs

Huszonhét kiállító jelent meg kézműves remekeivel

Fotó: Huszár Petra

A rendezvénnyel azt a célt fogalmazták meg, hogy azokat a munkákat, amiket otthon készítenek a helyiek, tegyék közszemlére. Ugyanis sokszor nem is tudni arról, hogy a másik a szabadidejében mivel foglalkozik.

– Vagyis az volt a cél, hogy összehozzuk a falut, hogy az emberek ismerjék meg egymást – emelte ki a főszervező, Veres András önkormányzati képviselő, az Okányi Nyugdíjasok Egyesületének tagja, aki az egyesülettel közösen hívta életre az eseményt. Mint mondta, a programon részt vett Szívós László polgármester mellett Kónya István, a vármegye közgyűlésének térségi tanácsnoka is. 

Összesen 27 kiállító mutatta meg magát és munkáit, közülük 22-en okányiak voltak, a többiek a környékbeli településekről érkeztek. A rendezvényen felléptek a zsadányi mazsorettek, a vésztői Bagó Zsófia zenélt és énekelt, illetve a gyerekeknek lovaskocsizást szerveztek. A nyugdíjas egyesület jóvoltából pedig paprikás krumpli készült kolbásszal, nokedlivel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában