Hagyományos házi finomságok

2023.07.18. 11:00

Irsai Olivér lett Kondoroson, a betyárnapokon a város pálinkája

A kondorosi betyárnapok keretében, a helyi kertbarát kör szervezésében megrendezték a hagyományos házi finomságok versenyét a hétvégén a Kondorosi Csárda Nádas-termében.

Nyemcsok László

Több kategóriában csaknem 150 mintát zsűriztek a Kondorosi Csárda Nádas-termében

Kolbásszal, pálinkával, lekvárral, dzsemmel és szörppel sokan neveztek, közel 150 terméket pontozott a zsűri. Hovanecz András, a Kondorosi Kertbarát Kör elnöke kiemelte, nemcsak Kondorosról, hanem a környező településekről is érkeztek finomabbnál finomabb minták.

Tinka Edit önkormányzati képviselő és Hovanecz András a megnyitón hangsúlyozta, a kert szeretetének és az otthon elkészített finomságok korát, reneszánszát éljük, ahol számít a kétkezi munka értéke, és megvan ennek a gyümölcse.

A zsűri tagjai dzsem, lekvár és szörp kategóriában: Szrnka-Mális Nóra (elnök), Szabó Amália és Katona Istvánné voltak. A kolbászoknál: Melis Zoltán (elnök), Hidasi Gergely és Kónya József. A pálinkáknál: Óvári Csaba (elnök), Laurinyecz György, Gritta Mihály

A sertéshúsból készült kolbászoknál aranyérmet kapott: Gritta Mihály és Lestyán Mihály. Az egyéb húsból készített kolbászoknál Kovács János emuterméke nyert.

Házi dzsem és lekvár kategóriában első helyezést érdemelt ki Ribárszki Györgyné és Krajcsovicz Kitti, a második helyen Hovanecz Lilien-Hovanecz Csongor és Gyurikné Beregszászi Etelka végzett, harmadik díjat kapott Ribovicsné Bálint Emese és Krajcsovicz Kitti. A szörpöknél Marschall Béláné nyert, megelőzve Melis Attilát és Berkéné dr. Sajti Ilonát.

A házipálinkáknál arany minősítés kapott: Bankó György, Bankó Sarolta, Mihályiné Tóth Irma, Skreván Zoltán, Gritta Kornél, Gritta Norbert és Kovács János. A város legjobb pálinkájának Bankó Sarolta Irsai Olivér nedűjét választották meg.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában