Békéscsaba

2023.06.22. 10:54

Különleges animációs koncertet adnak a Munkácsy udvarban

Egyedülálló animáció koncertet adnak június 24-én 20 óra 30 perctől a Munkácsy Negyedben, a Békés Megyei Könyvtár Munkácsy udvarában – ismertették a városházán.

Licska Balázs

Szives Márton Gábor ütőhangszeres előadóművész

Fotó: Für Henrik

A Munkácsy Vizuál projektet vezető Szives Márton elmondta, hogy egy audiovizuális koncertet álmodtak meg, egy kép-zene crossover előadást, ahol elmossák a művészetek határait és egyként teszik élvezhetővé. A főleg kortárs zenével és performansszal foglalkozó ütőhangszeres előadóművész korábban alkotott már díjnyertes vizuális-zenei előadást, most pedig csapatával a Munkácsy Negyed felkérésére a festőfejedelem képeit dolgozzák fel és át, hogy azokat az érdeklődők szó szerint körbe és keresztül-kasul járhassák az animációs koncerten.

A Munkácsy Vizuál négy audiovizuális élménnyel készül. Ahogy több animációs stílust, úgy több zenei hangzást is bevonnak: lesz szólómű elektronikával, népzene helyi tehetségekkel, valamint vonósnégyes is – és mindegyik összecseng majd az animációkkal.

Bár a különleges koncert 20 óra 30 perckor kezdődik, ezt egy beszélgetés előzi meg 20 órától, ahol az alkotók arról is beszélnek majd, hogy miként használják a számítógépes játékokból ismert unreal engine-t, vagy hogy miként készültek az előadásban látott kézi animációk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!