Plébánia közösség

2023.04.11. 14:53

Közösen imádkoznak a békéért a szarvasi felekezetek

Közös imára hívják a híveket a különböző felekezetekhez tartozó szarvasi lelkészek. Együtt fohászkodnak a Ferenc pápa húsvéti üzenetében is kiemelt hangsúlyú békéért – derült ki a Szarvasi Plébánia Közösség sajtóközleményéből.

V. E.

A mostani közös imát az Ukrajnában folyó háború miatt kezdik. Fotó: Shutterstock

Ismertették, az első találkozásnak április 12-én, szerdán 17 órakor a Református templom gyülekezeti terme ad otthont, április 19-én, szerdán pedig a katolikusok lesznek a házigazdák a Szent Klára Plébánián.

– Szarvason evangélikus, református és katolikus gyülekezetek vannak. Évek óta nemcsak jó, hanem igen élő a kapcsolat a felekezetek lelkészei és a gyülekezetek között – fogalmazott Kiss Imre plébános.

A lelkészek egyébként havonta összejönnek közösen olvasni a Bibliát, imádkozni a városért, megbeszélni az evangelizációs és karitatív feladatokat. A mostani közös imát az Ukrajnában folyó háború miatt kezdik, de ez az imádság kiterjed a világon lévő összes háborús helyzetért, pontosabban a béke megteremtéséért.

A közleményben úgy fogalmaztak, a béke Isten ajándéka, ezért kérik imában Istentől, de az Evangélium arra tanít, hogy nekünk is fáradozni kell érte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában