Nyitott műhely

2023.04.04. 10:25

Az ötlet és a technika is foltos volt Orosházán

Nyitott műhely néven foglalkozásokat ajánlottak az orosházi foltvarrók e technika iránt érdeklődő hölgyeknek. Mindkét alkalommal sok résztvevővel tartottak foglalkozást.

Cs. I.

Forrás: Facebook

Orosházán a Petőfi művelődési központ támogatásával megrendezett találkozókon sikeres foltos csodák születtek kézi és gépi varrással. A résztvevők ügyesek és lelkesek voltak. Ugyanez mondható el a foltos csoport tagjairól is, akik a segítő munkát végezték.

Végváriné Rehák Gizella, a foltvarrók közösségének vezetője elmondta, nem titkolt vágyuk volt, hogy kedvet ébresszenek a foltvarrás iránt. Remélték, lesz egy-két csatlakozó a csoportjukhoz.

– Egy kis patchwork történelem, eszközök, anyagok ismertetése mellett bemutattunk kézi és gépi mintákat, előkészítettük a tananyagot, apróbb dolgokat, ötleteket adtunk (tűpárna, tűtartó, kosár, angol papírtechnikával varrt virág, táska), majd mindenkinek meg is mutattuk, mit, hogyan kell elkészíteni. Az anyagot mi adtuk. A foglalkozások végén kész mintadarabot vihettek haza az alkotók. Nagyon jó volt a hangulat, szorgalmasak voltak a résztvevők – tudtuk meg a foltvarrók vezetőjétől.


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!