Magyar Zene Háza

2023.04.06. 08:50

Az orosházi gyermekkórust arany diplomával jutalmazták

A kórusmuzsika kedvelői már szerda éjszaka megosztásokkal adták tudtára a világnak: az orosházi gyermekkórus fantasztikus sikert ért el a 18. Budapesti Nemzetközi Kórusverseny és Fesztiválon: arany minősítést kaptak Pörneki Attila karnagy vezette tehetséges fiatalok.

Cs. I:

Forrás: Facebook

A Magyar Zene Háza adott otthont április 2. és 5. között a 18. Budapesti Nemzetközi Kórusverseny és Fesztiválnak, amelyen mintegy 30 kórus vett részt. Orosházáról a Kodály Zoltán Gyermekkórus fantasztikus sikert aratott. Szerda éjjel derült ki: színvonalas szereplésükkel kategóriájukban 3. helyezést értek el és arany diplomával jutalmazták őket.

Az idei verseny mezőnyének egyharmada külföldi volt, a magyarok mellett két-két osztrák és svéd, valamint egy-egy észt, ír, norvég, román és török kórus mérettette meg magát.

A Budapesti Nemzetközi Kórusverseny és Fesztivál (BNK) megálmodója az esemény művészeti vezetője, Hollerung Gábor Liszt Ferenc-díjas karmester, érdemes művész, aki saját kórusával, a Budapesti Akadémiai Kórustársaság tagjaival 1988-ban rendezte meg első alkalommal a találkozót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában