Sokadalom

2022.09.26. 12:31

Mihály napot ültek Kétegyházán vasárnap

Mihály napi sokadalomra várták Kétegyházán a helyieket vasárnap.

N. Sz.

Rengetegen pattantak két kerékre vasárnap Kétegyházán .

Forrás: BMH

Dr. Rákócziné Tripon Emese polgármester elmondta, a rendezvényt immár negyedik alkalommal tartotta meg az önkormányzat, a Békés Megyei Képzőművészeti Szabadiskola, valamint a Dél-alföldi Regionális Közművelődési Egyesület.

A programkavalkád jótékonykodással, véradással kezdődött, majd a tájvédelemről, hazai kunhalmokról szóló, szabadon látogatható, kulturális, szakmai előadás-sorozattal folytatódott. Kétegyháza is csatlakozott az európai mobilitási héthez és az autómentes naphoz: a helyiek közös kerékpározással hívták fel a figyelmet a fenntarthatóságra és a környezet megóvására. A biciklisek a Fő térről indultak, mielőtt ide visszatértek, érintették a Bocskai, Batthyány, Gyulai, Toldi, Márki, Szent Imre utcákat. A mozgás fontosságára hívta fel a figyelmet a közös aerobic is, majd ebéd után gólyalábas bemutató, színházi műsor, koncertzene, néptánc, vásár várta a kikapcsolódni vágyókat. Kihirdették a rajzverseny eredményit, a legkisebbeknek pedig ugrálóvárral, körhintával, arcfestéssel is kedveskedtek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában