Galériával

2022.06.04. 13:03

Zászlósbort választottak a borlovagok Gyulán

Tizenkilencedik zászlósbor-választási versenyét rendezte a Szent Vince Borrend Békés Megyei Lovagi Széke pénteken este, a gyulai Százéves Cukrászdában.

P. G.

/Fotó: Imre György/

Lukács Sándor, a borrend nagymestere, egy személyben a Békés Megyei Lovagi Szék elnöke lapunknak elmondta, az ország számos tájáról, Szekszárdról, Villányból, Egerből, Balatonfüredről, illetve természetesen Csongrádból, valamint Szlovákiából, Kürtről és Érsekújvárról összesen ötvennégy borral, 29 vörös-, tizenhat fehér-, és kilenc rozé borral neveztek készítőik a megmérettetésre. A nedűket összesen huszonegy hozzáértő értékelte.

Lukács Sándor kérdésünkre kifejtette, a program legfőbb célja, hogy erősítsék a borlovagokon keresztül a minőségi borok megismertetését és a kulturált borfogyasztást.

A borlovagokon keresztül is az emberek célzatosan kereshetik majd a különböző nedűket – tette hozzá a nagymester. A Békés Megyei Lovagi Szék elnöke elmondta, ebben az évben a villányi Kvassay Pincészet merlot-ja nyerte a versenyt, így a kiváló bor lesz a Békés Megyei Lovagi Szék Zászlósbora 2022-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában