Jótékonysági koncert

2022.06.02. 20:29

Kárpátaljai gyermekeken segítettek a csabai zenészek

A Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar jótékonysági koncertet adott a kárpátaljai magyarok megsegítésére még áprilisban Békéscsabán a Csabagyöngye Kulturális Központban. A bő egy órás koncerten mazsorettesek és táncosok is közreműködtek. A zenekar a koncert bevételét a kárpátaljai magyarok megsegítésére ajánlotta fel, melyet csütörtökön délután adtak át a VOKE Békéscsabai Vasutas Művelődési Háza nagytermében.

Busi Ottó, [email protected]

Bonnyai Sándor Szeverényi Ágnestől vette át az adománylevelet /Fotó: B. Á./

A közel hatvanfős együttes vendégelőadókat is meghívott a békéscsabai koncertjére: a Békéscsabai Mazsorett Táncegyüttes és a GM Tánciskola közreműködése színesítette  a zenei produkciót. A több mint egyórás koncerten felcsendültek népszerű musicalek és popslágerek fúvószenekari átiratai, de nem maradhattak el a vidám táncdallamok, romantikus keringők, és az indulók sem. Igazi zenei csemege is volt: a fúvószenekar rockzenei ihletésű zeneszámmal is készült.

A zenekar a koncertből származó bevételét a kárpátaljai magyarok megsegítésére ajánlotta fel, amelyben Bonnyai Sándor szociális munkás volt a segítségükre. A támogatói jegyek megvásárlásával vagy pénztári befizetéssel a helyszínen, illetve a kihelyezett adományládában fogadták a felajánlásokat. A nagylelkű adományokat Bonnyai Sándor tevékenységén keresztül a nagydobronyi gyermekotthon javára juttatják el az érintettek.

Csütörtökön délután a zenekar aznapi próbája előtt ünnepélyesen is átadták az adományokat, mely összesen 450 ezer forintnyi támogatást jelent, ekkora összeg gyűlt össze az április végi koncerten.

– Nagyon jól sikerült a koncert, két évnyi a pandémia miatti kényszerű szünet után, különösen jól esett telt ház előtt játszani, ahol nagyon sok zenész muzsikált együtt. A koncert előtt elhatároztuk, hogy a jegybevétel zenekarra eső részét teljes mértékben felajánljuk a nagydobronyi gyermekotthon javára, és a koncerten kihelyeztünk egy adományládát. Ennek a felbontása után kiderült, hogy abban 120 ezer forint volt, a jegybevételből pedig 330 ezer forint gyűlt össze, és így összesen 450 ezer forint adományt ajánlottak fel a koncert során – részletezte Mohácsiné Szeverényi Ágnes elnökségi-, és zenekari tag.

Bonnyai Sándor a felajánlás jelképes átvételekor mondott köszönetet, majd az önzetlen segítségnyújtásról, annak mikéntjéről, a támogató közreműködésről beszélt. – Segíteni egyszerű – fogalmazott. – Azok az emberek, akik valamiben különlegesek, valami különös képességük van, – gondolok itt a fúvósokra is például, – azok a képességeiken keresztül szólítják meg az embereket. Közösséget alkotnak, közösségi eseményre hívnak bennünket, hogy vegyünk ebben részt, és legyünk részesei ennek az egész jótékonykodásnak, ők így segítenek. Segíteni ennyire egyszerű: azt adom amim van, és amennyire egyszerű, attól válik ez ennyire nemessé, mert mindenki azt teszi bele, amiben ő más, amiben valamivel jobb – osztotta meg gondolatait Bonnyai Sándor.

Játékos hétvégével kedveskednek a gyerekeknek

Az összegyűlt adományt június 9-én adják át Békéscsabán az érintettek számára, ekkor ugyanis a megyeszékhelyre érkeznek a gyermekotthon vezetői. Bonnyai Sándor hozzátette, nyáron személyesen is ellátogatnak a csabai adományozók részéről Kárpátaljára, és a gyermekek számára egy játékos, ismerkedős hétvégét tartanak focis, röplabdás, és zenés bemutatóval. Bonnyai Sándor még azt is elárulta, hogy szeptembertől több kárpátaljai fiatal Békéscsabán kezdi meg tanulmányait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában