Békéscsaba

2022.04.26. 16:08

A megyei könyvtárban versenyeztek a diákok

Könyvtárhasználati vetélkedőt és rejtvényfejtő versenyt szervezett kedden a megyei könyvtár általános iskolásoknak. Előbbi megmérettetésre négy csapat nevezett négy intézményből, utóbbira pedig 24 tanuló hat suliból.

L. B.

Négy csapat versengett a könnyvtárhasználati vetélkedőn /Fotó: Bencsik Ádám/

Fotó: Bencsik_Adam

Rakonczás Szilvia, a bibliotéka igazgatója elmondta, komoly hagyományokra tekint vissza mind a két viadal. A könyvtárhasználati vetélkedő azért jó, mert nemcsak a saját intézményükben lévőt, hanem a megyei bibliotékát is megismerhetik a verseny révén a diákok. 

Fontosnak nevezte, hogy a fiatalok tudjanak megfelelően, hatékonyan kiadványokat keresni, információk után kutatni, amely nagy segítséget jelent bármely tantárgy esetében a tanulmányaik során. 

A rejtvényfejtés pedig azért hasznos, mert logikus gondolkodásra, kreativitásra ösztönzi a tanulókat. Elhangzott: a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete jövő szombaton és vasárnap a Csabagyöngye Kulturális Központban Csabagyöngye Kupa néven országos versenyt szervez, a felnőtteknek négy, a gyerekek számára pedig három kategóriában, korcsoportban.

A rejtvényfejtő versenyen a 3-4. osztályosoknál első lett Varga Jázmin, Kis Sándor és Bánszki Anna előtt. Az 5-6. osztályosok között Kurucz Lili győzött, megelőzve Jantyik Pétert és Miklya Editet. A 7-8. osztályosoknál Aradi Gerda nyert, másodikként és harmadikként zárt Égi Janka és Jakab Gergő.

A könyvtárhasználati vetélkedőn első lett a Petőfi utcai általános iskola csapata (Zsóri Boróka, Váróczy Lilla, Sánta Máté), második a Jankay általános iskola egylete (Széll Luca, Recski Levente, Mikó Liza), harmadik a Lencsési Általános Iskola triója (Bozsó Leona, Sipos Hanna, Hajdú Júlia Sára), negyedik pedig a Kazinczy Ferenc általános iskola gárdája (Meszjár Koppány, Nagy Kinga, Kiss Panna).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában