Találkozó

2022.03.13. 10:36

Tavaszt köszöntöttek a kórusok Mezőberényben

Tavaszköszöntő kórustalálkozót rendezett a Mezőberényi Szlovákok Szervezete szombaton, a helyi művelődési központban.

P. G.

Fotó: Imre György

A rendezvényen öt népdalkör és kórus a Berényi Népdalkör, a Kamuti Nótaklub, a Békési Hagyományőrző Dalkör, a Békésszentandrási Dalkör és a Szlovák Pávakör lépett lépett színpadra. A résztvevőket Borgula Györgyné, a szervezet elnöke üdvözölte. Siklósi István polgármester köszöntőjében elmondta, Mezőberényben tavaly nagyon sok programot hívtak életre, amelyek szervezéséből a civilek, így a Mezőberényi Szlovákok Szervezete is kiveszi a részét.

Dankó Béla

Dankó Béla országgyűlési képviselő megnyitójában kifejtette, a több nemzetiségű kórustalálkozó számára is Mezőberény a legjobb helyszín, hiszen a városban több évszázada három nemzetiség el együtt békében. Szólt arról, a rendezvény előtt a művelődési központ mellett koszorúzta meg Petőfi Sándor szobrát. A fellépőknek Cintányéros cudar világ címmel Szász Katalin és Pomlényi Péter énekművészek és tánckaruk adott operettslágerekből álló ajándékműsort.

Fotók: Imre György

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában