BÉKÉSCSABA

2021.09.06. 15:35

Országos kiállításon szerepelnek művészeink

Megnyílt a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének Horizont című országos kiállítása szombaton a szegedi Reök Palotában.

V. N.

Az eseményt Barnák László, a Regionális Összművészeti Központot is fenntartó Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója nyitotta meg. A tárlaton a hatszáz művész lekülönbözőbb műfajú alkotásai között több Békés megyei kötődésű mű is helyet kapott.

Szamódy Zsolt (balról), Árpád Lajos Luzsicza, Lonovics László /Forrás: Facebook/

– A szakma széles rétegét megmozgató kiállításon a Békéstáji Művészeti Társaság több tagja is szerepel. Békés megyét Barabás Ferenc, Csuba Anita, Fülöp Ilona, Gnandt János, Görgényi Tamás, Kalcsó József, Lonovics László, Pataj Pál és Széri-Varga Géza képviseli – ismertette Lonovics László, a Békéstáji Művészeti Társaság korábbi elnöke, aki egy szakmai díjat is átvehetett.

– A tárlat megnyitóján harminc művész részesült szakmai elismerésben, nagy megtiszteltetés a számomra, hogy én is a díjazottak között szerepelhettem – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában