ihlet

2021.09.29. 06:52

Inspirált a művészi közösség Nagybánhegyesen

Pepó János barátai, az ország számos pontján élő és alkotó festők, évek óta visszatérő vendégei a településnek. Idén is ott töltöttek egy hetet ők, nyolcan.

Cs. I.

Szeptemberi látogatásuk során bebarangolták a települést és annak környékét, hogy ihletet, témát merítsenek, és azt vászonra álmodják. A művészetpártoló házigazdával jártak Békéscsabán, a Munkácsy múzeumban, majd ellátogattak Gyulára és Szabadkígyósra. A témagyűjtést helyben is folytathatták.

Jó hangulatban alkotott a közösség /A szerző felvétele/

A vidéki táj szépségei, az ősz színei megragadták az alkotókat, megfestették a legemlékezetesebb pillanatokat. Elmondták, mindannyian azért térnek vissza, mert nincsenek kötöttségek, ahány művész, annyiféle technikát alkalmaz az önkifejezéshez. Ettől és a művészi közösség adta inspirációnak köszönhetően vált termékennyé idén is az ott töltött hét. Az alkotótábor a szekszárdi, a babócsai, a szegedi, a gönyűi és a keszthelyi művészek munkáinak a kiállításával ért véget szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában