Gyula / Galériákkal

2021.07.26. 15:13

Kapkodták a fejüket a bluesfesztiválon

Szombat este rendezték meg a Gyulai Várszínházban a XIV. Vár Blues Fesztivált.

Nagy várakozás előzte meg a szombat esti XIV. Vár Blues Fesztivált. Ezt a telt házas­ nézőközönség jelenléte is jelezte, akiket már az est első­ fellépője, a 60-as, 70-es évek blues­előadóinak feldolgozásaival színpadra lépő Bluestone & the Horn Section kellőképpen bemelegített – olvasható a Gyulai Várszínház" target="_blank"> Facebook-oldalán.

A program második fellépője a Halper-Hendrix Experiment volt. A kiváló fúvósszekcióval és az amerikai vendégművésszel, az énekes Ric Toldonnal kiegészülve, egy összeszokott, professzionális csapat játékát élvezhette a közönség. A csapat Jimi Hendrix számait játszotta sajátos, jazzes felfogásban.

A fesztivál harmadik csapatát, a Borsodi Blues Collective-ot erősítette a hazai blues-, rockélet koronázatlan királya, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas érdemes művész, Tátrai Tibor:

– A koncert alatt a kiváló hangosításnak is köszönhetően szinte nem is tudtuk, hogy hova kapjuk a fejünket: melyik virtuóz zenész játékára figyeljünk, vagy éppen lenyűgözve kövessük villámgyors játékukat. Természetesen az összhang is tökéletes volt – annak ellenére, hogy Borsodi László elmondása szerint még összpróbára sem volt idejük a járványhelyzet miatt. A közönség óriási vastapssal köszönte meg a kivételes zenei élményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában