Békéscsaba

2021.06.13. 17:25

Pár hét és indulnak nyári táboraik is

Sorra váltják egymást a népművészeti foglalkozások, képzések a megszépült Téglában. – Immár a megújult épületben várjuk az ügyes kezű érdeklődőket.

V. N.

20210522 Békéscsaba Foglalkozásokat tartottak a Tégla Közösségi Házban. Fotó: Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik Ádám

A pandémia alatt ugyanis sikerült lecserélnünk az egyik ház nyeregtetőjét, a hátsó udvarban a nagytermet átfestettük és ereszcsatornát tettünk rá. Két szomszédunk segítségével pedig az épületeink hátsó részei is megszépültek – részletezte Pál Miklósné, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület elnöke.

Sorra váltják egymást a képzések a Téglában /Fotó: Bencsik Ádám/

Hozzátette, bár már csak pár hét, és elindulnak a nyári táboraik, – amióta ismét lehetővé tette a kormányrendelet a felnőttképzést – hétvégenként is megtelik élettel a Népművészeti Alkotóház és Közösségi Tér. – Annyira sokan vagyunk, hogy sátrat kellett felállítanunk a képzésre érkezőknek. Legutóbb a bútorfestőkkel, hímzőkkel, kosárfonókkal, gyertyamártókkal és -készítőkkel, valamint a játszóházi képzésünk résztvevőivel közel százan voltunk – ismertette az egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában